Home Panouri solare apa calda Panouri solare apa calda
Panouri solare apa calda PDF Imprimare Email
Panouri solare apa calda
Scris de adrian86   
Marţi, 12 Aprilie 2011 15:01

Panourile solare de apa calda produc caldura nu electricitate
O conceptie general gresita despre panourile solare de apa calda este faptul ca acestea sunt fotovoltaice sau destinate pentru generarea de electricitate. Niciun panou solar pentru apa calda nu functioneaza astfel. Incalzitoarele electrice de apa sunt foarte costisitoare pentru a le pune in aplicare si utilizarea energiei electrice fotovoltaice pentru incalzirea apei ar necesita o gama foarte mare de panouri fotovoltaice. In schimb, panourile solare de apa calda functioneaza prin colectarea si concentrarea caldurii soarelui, un mijloc mai eficient de incalzire a apei.

Colectarea radiatiei solare
Modele de panouri solare de apa calda variaza in sofisticare, insa cel tipic este foarte simplu: un panou acoperit un un perete de sticla, cutie izolata pe un suport negru. Un alt proiect de panouri solare de apa calda este panoul de tub vidat, care utilizeaza mai multe conducte de straturi de apa in loc de panoul de sticla. Conductele de exterior sunt dintr-un absorbant special de sticla acoperit, care inlocuieste panoul de sticla exterior.

Teava de interior contine apa pentru a fi incalzita. Acest design de panou solar de apa calda are avantajul de a fi mai putin influentat de temperatura aerului exterior. O oglinda parabolica pentru concentrarea luminii soarelui pe unitatile de colectare este o optiune care poate fi adaugat la proiectare.

Unele panouri solare de apa calda utilizeaza convectia pentru a transporta apa din rezervor la incalzitoare si apoi sa o distribuie in casa. Alte panouri solare de apa calda au o pompa electrica de mici dimensiuni. Cu toate acestea, atunci cand exista o pompa electrica, aceasta consuma curent electric de la o priza din interiorul casei - nu de la un panou solar fotovoltaic.

Urmatorul element cel mai important, dupa panoul solar de apa calda este rezervorul de apa. Acesta este izolat - mai mult decat majoritatea sistemelor de incalzire conventionale de apa asa cum sunt cunoscute peste tot in lume - pentru ca sunt pastrate in afara si adiacent la panourile solare de apa calda.

Ultima actualizare în Miercuri, 15 Iunie 2011 14:54
 

Sondaje

Credeti ca in viitor vom utiliza numai energie solara?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com